Sme autorizovaný predajca pre všetky značky hodiniek v e-shope, z toho vyplýva pre Vás množstvo výhod. Ak Vás neláka nadštandardná záruka a iné benefity a preferujete nižšiu cenu, požiadajte priamo pri hodinkách v kolonke Našli ste lepšiu cenu ? Dorovnáme ponuku.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

casio historiaCasio je známa značka, ktorá vyrába kvalitné hodinky už viac ako 80 rokov. Spoločnosť má bohatú históriu plnú inovatívnych dizajnov a technologických pokrokov, ktoré pomohli formovať hodinársky priemysel. Tu je stručný prehľad histórie hodiniek Casio.

 

vyhody nosenia hodiniekHodinky boli v minulosti neodlúčiteľnou súčasťou každodenného života. Bolo tomu tak predovšetkým preto, že prinášali nespočetné množstvo pozitívneho nie len pre toho, kto ich nosil ale predovšetkým aj pre ostatných v spoločnosti. V súčasnosti sa však stretávame s otázkou, či sú hodinky vo svete smartfónov ešte stále dobré. Považujeme túto dilemu za absurdnú, keďže hodinky majú úplne inú históriu so svojimi vlastnými špecifikami. Pozriem sa na výhody hodiniek o niečo bližšie.

 

ako si vybrat hodinkyČi už k narodeninám, rôznym slávnostiam alebo len na akúkoľvek špeciálnu príležitosť, každý má rád vhodný darček. A priznajme si to, naši blízki sa vždy pýtajú, čo chceme, tak prečo nebyť konkrétny. Čo je jedna vec, ktorú všetci chceme a potrebujeme viac? Čas. A konkrétnym spôsobom prichádza čas v podobe náramkových hodiniek. Ponúkame vám niekoľko tipov, ako si vybrať tie správne hodinky.

 

tachymeterTachymeter je veľmi zaujímavá funkcia na hodinkách, ktorá je obľúbená predovšetkým u aktívnych ľudí. Športovci či pretekári rôzneho druhu tachymeter 100% ocenia. Ako sa v článku dozviete, tachymeter síce je parádna vlastnosť hodiniek, avšak nie všetci ho nutne budú potrebovať využívať.

 

najlepsie garmin hodinkySmart hodinky od známej značky Garmin sú typické naozaj veľmi kvalitnou ponukou šikovných hodiniek. Garmin má v ponuke množstvo kvalitných modelov, ktoré priam až dominujú trhom smart hodiniek vo svete. Poďte sa spoločne pozrieť na tie najkvalitnejšie modely, ktoré sú dostupné predovšetkým na Slovenku!

 

co je chronografHodinky s chronografom sú jedny z najkvalitnejších a najzaujímavejších hodiniek na trhu. Na prvý pohľad možno zložito vyzerajúce kúsky ľudskej remeselnej zručnosti, ktoré sa však dajú použiť na oveľa viac, než len na ukazovanie času. Vo svete inteligentných hodiniek veľa ľudí zabudlo, aké užitočné a praktické môžu byť hodinky s chronografom. Chronograf funguje nielen ako hodinky, ale môžete ho použiť aj ako stopky, na meranie času, rýchlosti alebo vzdialenosti a podobne. V tomto článku Vám vysvetlíme, čo sú hodinky s chronografom, ako fungujú a čo hľadať pri hodinkách s chronografom.

 

festina boyfriendFestina je značka, ktorá je medzi zákazníkmi veľmi obľúbená. Tento status si vybudovala predovšetkým vďaka tomu, že hodinky Festina sú veľmi kvalitné, na trh pravidlne prinášajú nové modely, ktoré sú častokrát vhodné ako pre mužov, tak aj pre ženy. Ich módny štýl v prijateľnej cenovej kategórií si vo svete našlo množstvo obľúbencov. V tomto článku sa pozrieme na nové modely Boyfriend z mája 2022, ktoré zaujmú predovšetkým dúhovým spracovaním lunety. Poďme na to!

 

preco nosit hodinkyKoncom 19. storočia vznikol nový módny doplnok, konkrétne hodinky na zápästie. Hodinky sa rokmi postupne stali populárne a oslovili množstvo ľudí na celom svete. Kým v minulosti hodinky tvorili neodmysliteľnú súčasť takmer každého človeka, v súčasnosti ich miesto nie je také jasné. S rastúcimi možnosťami a rozvíjajou sa technológiou sú často nahrádzané smartfónmi.

Prečo by ste mali aj v dnes nosiť hodinky? Aký je ich význam? To viac si povieme v tomto článku.

 

mtg konkurenciaNa svet sa zas a znovu dostávajú na prvý pohľad dokonalo spracované hodinky MTG. Je naozaj tomu tak? Majú vôbec tieto hodinky konkurenciu? Nová kolekcia G-SHOCK, super odolných hodiniek MTG-B3000, sa môže pochváliť inovatívnym, tenším modulom a vysoko-odolnou konštrukciou voči nárazom a vibráciám. Tieto modely sú teraz ešte efektívnejším doplnkom v rade hodiniek MT-G ako kedykoľvek predtým. Pozrime sa na ne!

 

Recenzie hodiniek rôznych značiek

 

Spoločnosť Casio oznámila vydanie očakávaných modelov G-Shock GBD-H1000. Táto nová séria fitness G-SQUAD obsahuje vstavanú GPS a päť senzorov: optický snímač srdcovej frekvencie, tlakový senzor (výškomer a barometer), kompas, teplomer a akcelerometer na počítanie krokov. LCD displej s vysokým kontrastom v pamäti (MIP) pripomína G-Shock GPR-B1000 Rangeman , jeho pixely zaplňujú celú oblasť a dokážu zobraziť veľa informácií naraz. Medzi ďalšie významné funkcie patrí automatická synchronizácia času GPS, mobilné pripojenie Bluetooth, upozornenia na vibrácie, solárny článok a nabíjanie pomocou rozhrania USB. Ako G-Shock je GBD-H1000 plne odolný voči nárazom a vode až do 200 metrov.

Niektoré z tréningových funkcií zahŕňajú zobrazenie vzdialenosti, rýchlosti a tempa merané pomocou GPS alebo akcelerometra, automatické spustenie časovania behu a nastavenie cieľového alarmu (čas, nadmorská výška, spálené kalórie). Displej tréningu na hodinkách je prispôsobiteľný. Okrem GPS môžu hodinky prijímať aj údaje zo satelitných systémov GLONASS a Michibiki (QZSS).

Na základe analýzy nameraných údajov môžu hodinky zobraziť indikátor kardiorespiračnej kapacity (VO2max). Vďaka funkcii Bluetooth a aplikácii pre smartfóny môže používateľ spravovať zaznamenané údaje, ako sú spálené kalórie a cestovanie za prihlásením. Funkcie analýzy tréningu zahŕňajú trend úrovne zdatnosti, trend zaťaženia pri tréningu, VO2max a čas zotavenia. Údaje z denníka tréningu merajú až 100 cyklov (a až 140 kôl za beh) s uplynutým časom, vzdialenosťou, tempom, spálenými kalóriami, srdcovým rytmom, maximálnym srdcovým rytmom, aeróbnym tréningovým účinkom a anaeróbnym tréningovým účinkom. V aplikácii pre smartfóny je k dispozícii zobrazenie mapy prebehnutej trasy (zaznamenané pomocou GPS). Aplikácia smartfónu môže tiež automaticky vytvárať školiace plány, ktoré sú šité na mieru stanoveným cieľom.

Pri analýzach sa používa algoritmus spoločnosti Firstbeat Technologies (ktorý používajú aj mnohí ďalší výrobcovia vrátane spoločnosti Garmin).

Medzi ďalšie funkcie patrí svetový čas (38 miest), stopky (1-sekundové jednotky, 99: 59'59 celkom s uplynutými a rozdelenými časmi), odpočítavanie času (60 minút, s až 5 opakovateľnými časovými intervalmi), 4 denné budíky s odložením alarmy, úspora energie a plné automatické podsvietenie LED Super Illuminator. Hodinky majú zakrivený zadný kryt a mäkký uretánový pás.

Výdrž batérie v tréningovom režime (pri nepretržitom používaní GPS a monitora srdcovej činnosti) je asi 14 hodín. V časovom režime (vrátane počítania krokov a oznámení) je to približne 12 mesiacov. Tieto odhady nie sú brané do úvahy. Používanie GPS a snímača srdcovej činnosti bude vyžadovať, aby sa hodinky nabíjali káblom USB, ale iba v časovom režime sa zdá, že hodinky budú nabíjateľné a funkčné iba zo slnečnej energie. Aktualizácia: Stránka GBD-H1000 na adrese world.g-shock.com potvrdzuje, že hodinky môžu byť nabíjané solárnym nabíjaním iba pre časový režim (vrátane funkcií počítania krokov a oznamovania), za predpokladu, že sú hodinky nabíjané približne osem hodín denne pod vnútornou žiarivkou osvetlenie (500 luxov) a na strane slnečného okna počas dvoch hodín týždenne (10 000 luxov).

GBD-H1000 je významným pokrokom v rade G-SQUAD a je užitočným nástrojom pre serióznych bežcov a atlétov, ako aj pre tých, ktorí chcú len monitorovať svoje každodenné zdravie. S environmentálnymi senzormi majú hodinky tiež čo ponúknuť outdoorovým nadšencom. Funkcia synchronizácie času GPS je tiež dôležitým predajným miestom pre tých, ktorí chcú automatické nastavenie času, pretože hodinky sú schopné synchronizovať kdekoľvek na svete bez pripojenia k smartfónu (na rozdiel od viacpásmových 6 hodiniek, ktoré sú obmedzené na rozsah rádiové vysielače).

Ďalšou funkciou, ktorá si zaslúži pozornosť, je funkcia upozornení. Zobrazuje ponuku upozornení so smartfónu na hodinky, vrátane telefonických hovorov, e-mailov, správ SNS (služby sociálnych sietí) a pripomenutia. Táto funkcia upozornenia smartfónu chýbala v iných (nedávnych) hodinkách G-Shock vybavených technológiou Bluetooth a bude veľmi vítanou a užitočnou funkciou. Viac informácií o funkcii notifikácie nájdete na stránke world.g-shock.com . Zahŕňa tiež kalendár a upomienky. Môžu sa použiť vibračné výstrahy, ale upozornenia sa nezobrazujú v tréningovom režime.

Štyri debutové modely sú čierna GBD-H1000-1 , čierna a biela GBD-H1000-1A7 , červená GBD-H1000-4 a čierna a červená GBD-H1000-8 . GBD-H1000 meria 63,0 x 55,0 x 20,4 milimetrov a váži približne 101 gramov.

 
Švajčiarska značka hodiniek Tissot zvyčajne každým novým modelom milo prekvapí. Tak tomu je aj tentokrát. Vybrali sme si hodinky z obľúbenej modelovej rady T-race. Športový duch a kvalitné prepracovanie je, ako sme u Tissotu T-race zvyknutí, samozrejmosťou. Model TISSOT T115.417.27.051.00 už na prvý pohľad zaujme predovšetkým farebnosťou a to konkrétnejšie nádherným sýtym červeným remienkom. Červená farba k športovým hodinkám nesmierne ide a svedčí im. Posúďte sami, tak ako vyniká model na obyčajnom obrázku, parádne vynikne na zápästí. Kombinácia tejto červenej farby na kaučukovom remienku s tmavou antracitovou úpravou na lunete a ciferníku podčiarkujú dravosť a dynamiku hodiniek. Edícia T-race využíva často tkz. technické prvky pri puzdre hodiniek alebo na remienku. Napríklad môžeme si všimnúť rôzne skrutky, šróby alebo hranaté uchopenie remienka či efektne chránenú korunku. Toto všetko prispieva k dokonalému vyjadreniu športového ducha hodiniek.
 

Značka Casio nás nikdy nesklame pri výbere športových hodiniek. Spojenie športová elegancia je tá pravá parketa pre Casio. Nájdu si tu svoje všetci priaznivci praktických hodiniek s množstvom funkcií a parádnym dizajnom. Tentokrát som vybrala model hodiniek - novinku CASIO EFV C100D-1A EDIFICE. Po dlhšej odmlke Casio zakomponovalo do kombinovaného modelu analóg-digitál aj funkciu telememo, ktorá sa s obľubou využíva ako telefónny zoznam alebo ukladanie rôznych kódov. Samozrejme budík, stopky, svetové časy a odpočítavanie času sú povinnou výbavou takmer všetkých športových hodiniek. Ciferník je kombinovaný farebne čierna a červená, čo je vždy zárukou dobrej voľby. Čierna luneta zdobí veľký ciferník, čo dodáva hodinkám výrazný a moderný look.

 

Dámska elegancia poňatá značkou Festina sľubuje vždy atraktívne dizajny s jemným nádychom luxusu. Tak je tomu aj pri hodinkách z edície Mademoiselle, Festina 16950/C. Festina sa nikdy nebránila zaškatuľkovaniu "športová značka" a práve preto si svojou prácou a svojimi nápadmi v elegantom svete vybudovala veľmi silné postavenie. Dnes už všetci vieme a priebežne vidíme, že Festina prichádza na trh so stále krajšími a žiarivejšími dámskymi modelmi hodiniek, ktoré dýchajú krásou a očaria aj Vaše srdce. Hodinky, ktoré som dnes vybrala, sú na prvý dojem jednoduché, no ich minimalizmus zaujme aj náročnejšie klientky. Prepletaný milánsky vzor náramku napovedá, že pôjde o hodinky nadčasové a štýlové.

 

Ako môžu vyzerať hodinky, ktoré je možné bežne nosiť, tak v kancelárii ako aj na potúlkach v prírode alebo pri športových aktivitách ? Skúste si pozrieť model hodiniek od Casio Edifice EFR 556db-1A a myslím, že prídete na to, aké univerzálne využitie dokážu tieto hodinky ponúknuť. Naozaj veľmi presný čas, vďaka novému quartz modulu od CASIO, ktorý je vybavený aj chronografom (ručičkovými stopkami), 24 hodinovým časom v samostatnom ciferníku. Robustné puzdro ciferníka je vyrobené z chirurgickej ocele 316L, ako aj náramok s kombinovaným zapínaním a poistkou voči náhodnému rozopnutiu. Hodinky sú vynikajúco chránené voči vode, dokonca je možné sa v nich šnorchlovať, perfektné utesnená je aj korunka s ochranou voči prachu, pritom celková hrúbka puzdra hodiniek je len 12,60mm.

 

Seiko potápačské hodinky

51 rokov potápačskej dokonalosti. Prvé potápačské hodinky boli vyrobené v roku 1965. Ponúkali vodotesnosť do 150 m, otočnú lunetu so špeciálnym tesnením a jasne čitateľným ciferníkom. Rok 1965 bol začiatkom histórie bezpečnostných a asistenčných prvkov pre potápanie za akýchkoľvek podmienok. V roku 1975 ako prvé na svete Seiko použilo titanové púzdro pre potápačské hodinky the Proffesional Diver´s 600 m. Týmto zvýšilo odolnosť voči vode, jasnosť ciferníka a silnejšiu dvojvrstvovú štruktúru. V nasledujúcich rokoch Seiko vyvinulo veľké množstvo technológií, ktoré zvyšovali spoľahlivosť potápačských hodiniek. Za zmienku stojí fakt, že medzinárodný štandart pre potápačské hodinky ISO6436 bol vyvinutý na základe potrieb Seika. Dnes sú Seiko potápačské hodinky merítkom svetovej dokonalosti. Všetko začalo listom. Profesionálny potápač z Hiroshimy poslal sťažnosť, že žiadne hodinky niesu natoľko robustné, aby odolali tlaku a napätiu pri hĺbke väčšej ako 300 m. Tento list sa dostal k inžinierom Seiko, ktorí sťažnosť vzali za veľkú výzvu. V roku 1975 vytvorili prvé titánové púzdro nazývané Proffesional Diver´s 600 m.

1965 prvé japonské potápačské hodinky

1968 potápačské hodinky do 300 m a 10 krát presnejší automatický kaliber

1975 prvé potápačské hodinky na svete s titánovým púzdrom ,,Proffesional Diver´s 600 m´´

1978 ,,Proffesional Diver´s 600 m´´ prvé quartzové hodinky predurčené saturačnému potápaniu

1982 prvé hybridné potápačské hodinky na svete do 150 m s alarmom a chronografom

1985 quartzové potápačske hodinky do 200 m, ktoré sa stali svetovým bestsellerom

1986 prvé potápačské hodinky na svete do 1000 m s keramickým púzdrom

1990 prvé počítačové potápačské hodinky na svete

1992 prvé potápačské hodinky na svete s kinetickým pohonom do 200 m

1995 potápačské hodinky do 200 m s indikátorom hĺbky a teplomerom vody

1995 prvé potápačské kinetické hodinky na svete do 200 m s 24 hodinovou ručičkou

1995 prvé potápačské hodinky na svete do 200 m s automatickým analogickým ukazovateľom hĺbky

2000 prvé ,,Nitrox“

niekoľko úrovňové počítačové potápačské hodinky na svete

2005 prvé ,,Spring Drive Diver´s 600 m hodinky na svete.

2014

Hodinky ,,Proffesional Diver´s 1000 m boli vystavené extrémnym testom. Mechanické a quartzové hodinky boli pripevnené na trup  podmorského výskumného plavidla Kaiko 7000 II, ktoré bolo diaľkovo ovládané. Hodinky v hĺbke 3000 m obstáli skvele!

 

 

Festina hodinky v dnešnej dobe prezentujú nielen svoje dlhoročné skúsenosti v odvetví výroby hodiniek, ale v dôležitej miere sa zúčastňujú na vytváraní nových módnych trendov. Festina je značka, je to pojem, ktorý pozná snáď väčšina fanúšikov a priaznivcov hodiniek. Svoje pôsobenie neustále pripomína nielen pri rôznych športových akciách, ale i v každodennom živote. Práve takéto hodinky sú prioritou a cieľom tejto spoločnosti. Hodinky funkčné, praktické, dizajnovo zaujímavé a s výrazom športového naladenia. Zaujal nás model FESTINA 20266/3. Hodinky ihneď na prvý dojem zaujmú výraznou kombináciou zlateného remienka a čierneho ciferníka.

 

Hodinky G-STEEL COLLECTION - na rozhraní business štýlu a trvrdým chlapským dizajnom.

Dva svety sa stretávajú a navzájom prepájajú, prinášajú tak úplne novú úžasnú éru v ponímaní hodiniek. Klasický a elegantný business vzhľad sa spája s uvolnenou pouličnou módou drsných chlapíkov, ktorý vyžadujú nezlomnú húževnatosť a odolnosť poctivej ocele a špeciálne tvrdených  sklíčok. Modely hodiniek G-Steel kombinujú najkvalitnejšie materiály s flexibilným dizajnom s trojrozmerným vzhľadom a farebnými akcentami. Modely G-Steel ponúkajú zároveň pôsobivú a všestranú škálu funkci, napríkald Tough Solar získava a ukladá slnečnú energiu, tak že nie je potrebná výmena batérie, zatiaľ čo prímač rádiového signálu zaručí, že máte vždy správny čas bez ohľadu na to kde sa nachádzate. Elegantný vzhľad nerez ocele s precízne brúseným/lešteným povrchom robí tento model exkluzívnym pre jeho všestrané použitie pri expedíciach alebo práci v kancelárii.

 

Jednou z najpredávanejších a zároveň najznámejších švajčiarskych značiek hodiniek je nepochybne Tissot. Vybrali sme pre vás model TISSOT T006.407.36.263.00, švajčiarsku klasiku, nadčasovosť, eleganciu a luxus. Hodinky Tissot Le Locle predstavujú stelesnenie nádherných spoločenských hodiniek v zlatenom prevedení puzdra. Ciferník hodiniek je rímskymi číslicami a jemnou textúrou ladený skôr do štýlu starožitnejších hodiniek, presne tak, ako to majú „vo svojom charaktere“ aj ostatné modely Tissot Le Locle. Samozrejme tou najväčšou hodnotou a zároveň dušou hodiniek je ich strojček alebo mechanizmus. Hodinky s týmto kalibrom Powermatic 80 vám zabezpečia pri plnom nabití tohto automatického strojčeka rezervu chodu až 80 hodín.

 

Casio hodinky so svojou športovou jednotkou v predaji – radou Casio G-shock – už nejeden rok prinášajú stále nové a nové modely, farebné varianty či malé “face-lifty” jednotlivých edícií G-shock. Vždy keď príde na trh nová rada Casio G-shock alebo aspoň jej alternatívne modely hodiniek, poviem si, že hodinky G-shock už vlastne všetko predstavili. Evidentne nie… Nový model CASIO GA 400HR-1A opäť vzal piedestál tentokrát pre seba. Fantastické prepracovanie celého skeletu hodiniek, odpruženie strojčeka, maximálna využiteľnosť pri športe a aj pri neopatrnejšom zaobchádzaní, množstvo funkcií ako stopky, budík, odpočítanie času, vodeodolnosť 200 m a to všetko v maximálne “cool” dizajne. Hodinky s kombináciou farieb čierna a červená sú asi najobľúbenejšou farebnou voľbou u zákazníkov, no Casio G-shock vie farby dokonale ladiť a i keď ide o vyslovene športový model, červenú farbu na remienku rafinovanie ukryje na spodnú stranu, čím vytvorí zaujímavý módny prvok. Samozrejme na hodinkách okrem ich funkcií a módneho vzhľadu musíme vyzdvihnúť super vychytávku, ktorá je už použitá na viacerých Casio G-shock modeloch, a to pohodlne otáčaciu korunku, ktorá nám umožňuje sa veľmi jednoducho prepracovať k jednotlivým módom a použitiu funkcií.

 

Jednoduché cestovanie v čase

Cestovanie po svete môže byť odteraz oveľa jednoduchšie s pomocou hodiniek Astron GPS Solar Dual-Time. S využitím energie svetla sa pripájajú na sieť GPS, určujú čas s presnosťou atómových hodín a stlačením tlačítka na hodinkách sa nastaví vaše aktuálne časové pásmo. S novým kalibrom Dual-Time môžete zistiť, koľko je hodín nie len tam kde sa práve nachádzate, ale taktiež vo vašom domácom časovom pásme, a to na jednoduchom 12 hodinovom ciferníku zo zvláštnym indikátorom AM/PM. Na pozícii 2 hodiny je umiestnený spätný ukazovateľ dňa v týždni a na pozícii 4 hodiny dátumovka. Nastavenie hodiniek je vďaka funkcii elektronického zariadenia v korunke nenáročné a dátum vďaka večnému kalendáru Astron je správny každý deň až do 28 februára 2100. S hodinkami Astron bude vaše cestovanie bez stresu.

 

 

Spoločnosť Casio uviedla na trh nový model v rade kovových športových hodiniek EDIFICE, ktorá v sebe spája dynamický dizajn s pokročilou technológiou. Nové EFR-554TR je prvým modelom vzniknutým z partnerstva s tímom Formule 1, Scuderia Toro Rosso.

V januári tohto roku,sa stala spoločnosť Casio oficiálnym partnerom pretekárskeho tímu Scuderia Toro Rosso. Spoločnosť sa domnieva, že mladistvá dynamika, nadšenie a vášeň pre rýchlosť v spojení s pretekárskymi automobilmi poháňanými špičkovou inováciou z oblasti technológie, robí tím Scuderia Toro Rosso ideálny partner pre koncept značky EDIFICE "Rýchlosť a inteligencia".

Novinka EFR-554TR je exkluzívny model, ktorý pripomína oficiálne partnerstvo s tímom Scuderia Toro Rosso. Tímová červená farba slúži na zvýraznenie sekundovej ručičky a ručičiek vsadených v ciferníku, kým námornícka modrá a zlatá slúži ako farebný akcent na ďalších miestach, napríklad na púzdre a na hodinovej a minútovej ručičke. Logo tímu je uvedené na číselníku a na zadnom kryte hodiniek. Trojica vsadených číselníkov evokuje budíky v závodnom aute, čím tento model získava športovejší dizajn. Nové hodinky sa dodávajú v špeciálnom balení, majú podstavec na vystavenie a ich súčasťou je aj pamäťová karta.

 

Nové CASIO AEQ 200W-9A páčia sa Vám ? Mne veľmi, aj preto že ich predávam ale aj tak sa ich pokúsim objektívne popísať a predstaviť prednosti, prípadne nedostatky. Začnime dizajnom, mne sa tento štýl veľmi páči čierne puzdro a remienok sú v peknom kontraste so zlatými doplnkami, nepôsobí to nijako kolotočovo ale dodáva to hodinkám šmrnc a v podstate športovému dizajnu to pridá ten správny športovo-elegantný look. Perfektne usporiadaný ciferník s jednotkou z ergonomie, jedná časť displeja dokonca zobrazuje Vaše časové pásmo na mape zemegule, to mi príde celkom efektné. Ručičky sa  nesnažia ciferníku dominovať sú urobené tak aby čo najmenej "zavadzali" pri odčítavaní parametrov z digitálneho displeja, zasa pre skalných analógových užívateľov splnia svoju úlohu veľmi dobre. Tvar puzdra si hodinky ako keby požičali od svojho väčšieho brata z kolekcie G-Shock, čo nie je zlé dodáva im to na robustnosti a zároveň chráni pred poškodením lunetu a aj sklíčko pred údermi napr. pri páde na zem je displej super chránený. Ovládacie prvky pekne kopírujú tvar puzdra a na povrchu majú drážky pre ešte lepší kontakt a bezproblémové ovládanie. Ciferník prináša prvky z drahších modelov ako 3D tvar, ktorý umocňujú indexy svojím prechodom od displeja až takmer po okraj lunety, celkovo ciferník pôsobí  dospelým dojmom aj vďaka čiernemu podkladu a trom šedým LCD s čiernymi digitálnymi číslicami a len decentné zlatené doplnky nepôsobia prepacane. Áno, je jasné, že tento model je určený na voľnočasové aktivity a aj denné pracovné nasadenie s rezervou zvládnu, tú sa asi cítia najlepšie. Veľmi by sme s nimi nezapôsobili na obchodnom jednaní alebo robením dojmu na dámu, AEQ 200 sú hodinky prednostne určené na urobenie si radosti vďaka super odolnosti, praktickému využitiu, množstvu funkcií a príjemnej cene. Takisto je dobré mať kvalitné LED osvetlenie, ktorá nám umožňuje nastaviť intenzitu a dĺžku osvetlenia, svetový čas nám umožňuje zobraziť až 48 svetových miest a 31 časových pásiem, predprogramovaný kalendár, stopy alebo 5 alarmov pre pripomenutie dôležitých informácií pridáva hodinkám na hodnote.

 

Spojenie hodiniek s chytrím telefónom a podpora nového presného časového systému - nápadité zobrazenie svetového času 01.07.2016.

Najnovší prírastok do radu vysoko výkonných hodiniek CASIO EDIFICE Premium kombinujúcich dynamický dizajn so špičkovými parametrami Hi-Tech v oblasti hodinárstva.CASIO EQB-600D sa vie pripojiť k smartphonu a môžu sa pochváliť novým multidimenzionálnym vsadeným číselníkom s motívom planéty Zem, predstavujúcim ďalší krok v evolúcii svetového času prostredníctvom nápaditého zobrazenia.

Spoločnosť Casio predstavila koncepciu globálnej synchronizácie času pre podporu vývoja analógových hodiniek pre súčasný globálny vek. V rámci globálnej synchronizácie času vyvinula spoločnosť Casio hodinky G- SHOCK a OCEANUS s technológiou GPS Hybrid Wave Ceptor, ktorá prijíma signály časovej kalibrácie z GPS satelitu a rádiových vĺn a hodinky EDIFICE podporujúce spojenie so smartphonom pre nastavenie času približne 300 miest po celom svete. Tieto hodinky získavajú uznanie ako pokročilé systémy merania času poskytujúce presný čas kdekoľvek na svete.

EQB-600D sa vyznačujú 3D číselníkom so zemeguľou, kopulovitým multidimenzionálnym vsadeným číselníkom s motívom planéty Zem zobrazujúcim svetový čas nápaditým a esteticky príjemným spôsobom. Motív planéty Zem s jemnými detailami je realizovaný prostredníctvom vyspelých techník odlievanie spoločnosti Yamagata Casio Co., Ltd., výrobnej základne Casio v Japonsku. Povrch s polarizovaným povlakom zabezpečuje zmenu farby pod rôznymi pozorovacími uhlami, čo ďalej zvyšuje eleganciu týchto hodiniek.

3D číselník so zemeguľou funguje v spojení so svetovým časom zobrazeným na vsadenom číselníku v polohe 8 hodín, a pozvoľna sa otáča jeden krát za 24 hodín, rovnako ako planéta Zem. Ručička zakriveného vsadeného číselníku indikuje časové pásmo pre svetový čas mesta. Keď je ručička vsadeného číselníka v hornej polovici 3D číselníka so zemeguľou, ide o nočný čas (medzi 18:00 a 6:00) v danom časovom pásme, a keď je v dolnej polovici, ide o denný čas (medzi 6:00 až 18 : 00) v danom časovom pásme.

 

 

 

 

Casio Baby-G, dnes perfektná šmrncovná kolekcia, nám pravidelne pripravuje super módne vychytávky v podobe vydarených športových hodiniek s ohromujúcimi dizajnovými prvkami. Hodinky z rady Baby-G sa samozrejme nechávajú viesť ich "väčším bratom" - Casio G-Shock, kde dizajn v spojení s kvalitou a pevnosťou je na prvom mieste. Dámske hodinky CASIO BA 110GA-7A1 predstavujú nežnejšiu variantu masívnejších dámskych športových hodiniek. Využijete ich skutočne na 100%, odolnosť voči nárazom, odpružený strojček, športové funkcie a k tomu vodeodolnosť, nech sa páči, vyskúšajte, určite nesklamú.

 

Nový vzhľad, múdra funkcionalita: EQB-510 z modelovej rady EDIFICE sú už druhou generáciou hodiniek, ktorá vie komunikovať so smartfónmi - predstavujú nové prirodzené elegantné prevedenie úspešného modelu EQB-50.

EQB-510 sú perfektným spoločníkom pre podnikateľov i cestovateľov. Tieto hodinky komunikujú so smartphonmi pomocou technológie Bluetooth® 4.0 a bezplatnej aplikácie Casio Watch, ktorá umožňuje jednoduché nastavenie svetového času. Nastavenie hodiniek na miestny čas je otázkou prostého stlačenia tlačidla. Pomocou mapy sveta s približne 300 mestami, ktorá je súčasťou tejto aplikácie, možno tiež nastaviť druhé časové pásmo.

Vďaka dvom displejom na ciferníku, ktoré sú súčasne viditeľné, možno okamžite zistiť miestny čas váš aj miestny čas vášho obchodného partnera na druhej strane sveta. Tí, ktorí často cestujú lietadlom, môžu tieto hodinky ľahko nastaviť do režimu V lietadle.

Ďalšou skvelou funkciou EQB-510 je vyhľadávač smartphonov: táto funkcia umožňuje váš osobný smartphone, životne dôležitý organizér pracovného aj súkromného života, ľahko a kedykoľvek nájsť pomocou signálu budíka!

Okrem vysokého technického výkonu sa môžu EQB-510 pochváliť novým dômyselným dizajnom. Pozoruhodné 48,1mm púzdro a náramok sú vyrobené z pevnej nehrdzavejúcej ocele pre zdôraznenie elegantného a prirodzeného charakteru tohto chronografu. Strieborné ručičky hodiniek a indexy dodávajú prehľadnému dizajnu ciferníku so zobrazením dátumu a dňa v týždni, rovnako ako 24-hodinovú funkciu stopiek v polohe 6 hodín, elegantný nádych farby. Obzvlášť atraktívnym detailom je dizajn mapy sveta, ktorý zdobí ciferník v polohe 3 hodiny a zdôrazňuje druhé časové pásmo.

 

Priaznivci značky Casio, a konkrétne ,cool edície G-shock budú znova pokúšaní novými farebnými a dizajnovými variáciami hodiniek Casio G-schock. Na trh sa dostavila parádna imidžová záležitosť CASIO GA 400LY-1A, s neónovo zelenými prvkami a lunetou  v ciferníku. Masívne čierne puzdro a celý remienok majú charakteristickú črtu tejto nezničiteľnej značky, zároveň podporia športovú a výraznú farebnú kombináciu už spomínaného ciferníka. Mne osobne sa asi najviac páči plynulý prechod zo zelenej časti smerom ku korunke-otočnému prepínaču, ktorý je len veľmi jemne zvýraznený rovnakou farbou a celé to pôsobí prehľadne a čisto. Tieto hodinky Vás ihneď inteligentne a podvedomo navedú, kde sa pozrieť na presný čas, a kde si môžete jednoducho a rýchlo prepínať funkcie.  Casio GA 400 už dôverne poznáme.

 

CITIZEN SUPER TITANIUM ECO DRIVE

je nová generácia materiálu, ktorý sa vďaka svojim vlastnostiam ľahkosti a odolnosti používa už v mnohých oblastiach. 

Dokonca získal pomenovanie „ Metal Gods“ čo sa dá preložiť ako „božský kov“.

Vďaka špeciálnej IP povrchovej úprave titánové hodinky CITIZEN (IP - Ion Plating – iónové pokovovanie)

dosahujú tvrdosť 1000 – 1200 Vickers. (najuniverzálnejšia metóda merania tvrdosti)

To znamená, že dosahujú až 5 - násobnú tvrdosť ako čistý titán a  sú ľahšie o 40 %  ako nehrdzavejúca oceľ.

Na meranie tvrdosti kovov sa používa viacero metód. V tabuľke je porovnanie rozsahov vtláčacej metódy, medzi ktoré patrí Brinellova, Rockwellova a Vickersova metóda. Tieto metódy sa zakladajú na princípe vtláčania guľôčky (Brinell), kužeľa (Rockwell) alebo ihlanu (Vickersa) do skúšaného materiálu. Na skúšanie tvrdosti nožov sa používa najčastejšie Rockwellova metóda. Označuje sa skratkou HRC a čím je hodnota stupňov vyššia, tým je oceľ tvrdšia. Skúška podľa Vickersa (označenie skúšky HV): Ako vnikajúce teliesko sondy sa používa diamantový ihlan s vrcholovým uhlom 136°. Metóda je vhodná ako na meranie mäkkých, tak aj tvrdých materiálov.   

Na porovnanie: Tvrdosť nožov sa pohybuje okolo 60 HRC, čo zhruba zodpovedá 600 HV

Titánové hodinky CITIZEN dosahujú tvrdosť 1000 – 1200 Vickers (HV)

Niektoré modely z kolekcie SUPER TITANIUM sú osadené kvalitným zafírovým sklom.

Zafír je po diamante druhý najtvrdší nerast. (9. stupeň tvrdosti Mohsovej stupnice)

Zafírové sklo je veľmi odolné voči poškriabaniu.

Pri bežnom používaní je zaručená dokonalá priehľadnosť a nepoškriabateľnosť.

Hlavnou výhodou ECO-DRIVE systému CITIZEN je eliminácia výmeny batérie.

Energia ktorá poháňa hodinky ECO-DRIVE je produkovaná v solárnych bunkách, ktoré priamo premieňajú akékoľvek svetlo na elektrickú energiu. Energia je uložená v akumulátorových článkoch, ktoré slúžia na elektrický pohon quartzového strojčeka.

Odpadá tak problém s likvidáciou použitých bateriek, ktoré znamenajú problém pre životné prostredie.

VIDEO
 

 

Veľmi obľúbená modelová rada G-Shock GA 110 ma na toto leto nového súrodenca v atraktívnom kabáte v červeno/čiernom prevedení s kombinovaným ciferníkom so šedým LCD podkladom. Všetci čo sme niekedy mali G-Shocky vieme, že ich nesmierna odolnosť a húževnatosť nie je len fráza z reklamného sloganu ale skutočná realita, zrejme preto sa modely G-Shock predávajú najlepšie z celého portfólia CASIO. Referencie na základe vlastnej skúsenosti majú najvyššiu váhu a preto sú hodinky G-Shock neustále také obľúbené. Keďže sú hodinky G-Shock pre CASIO nesmierne dôležité, venuje im tú najvyšiu pozornosť v otázke kvality a stále posúva hranice odolnosti kúsok ďalej, zároveň sú hodinky veľmi atraktívne aj po stránke dizajnu a farebných prevedení. Skutočne vyzretým modelom je GA 110RD-4A s osvedčeným kalibrom 5146, ktorý ponúka množstvo užitočných funkcií, samozrejme vysoko presné stopky 1/1000 sec., svetové časy až s 48 pásmami, predprogramovaný kalendár do roku 2099, budík s funkciou snoze alebo 5 nezávislých alarmov pre pripomenutie dôležitých udalosti a ďalšie.

 

Značka Festina nás ani tento rok nesklamala novou edíciou hodiniek Festina Chrono Bike. Samozrejme, ako významná športová ikona vo svete hodiniek, Festina predstavuje novú radu chronografov so skutočne imidžovými prvkami a perfektným spracovaním materiálov. Náramok hodiniek je veľmi precízne prepracovaný, kombinácia matnej a leštenej ocele s jemnou vybrúsenou textúrou. Čierny ciferník je taktiež ozdobený textúrou a veľmi vynimajúcou sa lunetou, ktorá plynulo prechádza do ovládačov chronografu. Pre výbornú prehľadnosť poslúžia luminiscenčné ručičky a indexy, ktoré sú dostatočne výrazné na to, aby ste boli za každých okolností presní.

 

Napísať objektívnu recenziu na hodinky, zvlášť vtedy, ak ich predávate a sú Vašou záľubou, je asi celkom náročné a v konečnom dôsledku je aj tak takáto recenzia sčasti subjektívna. Napriek tomu sme radi, že Vám môžeme priblížiť krásny model hodiniek z edície Casio Sheen - Dámske hodinky CASIO SHE 3047L-4A SHEEN. Táto dámska elegantná kolekcia obsahuje skutočne krásne a módne hodinky, napokon dámy, nechajte sa zviesť a posúďte samy… Vybrali sme si veľmi efektné hodinky s našou obľúbenou červenou. červená farba je v dnešnej dobe veľmi in a na hodinkách vyzerá neskutočne dobre.

 

Casio hodinky opäť predstavujú jednu zo svojich aktuálnych sviežich jarných noviniek, a to model CASIO MRW S310H-2B Solar. Už názov nám napovedá, že sa jedná o hodinky na solárne dobíjanie batérie, čo ocení nielen naša planéta, ale samozrejme aj my, ušetrením za výmeny batérií. Hodinky z edície MRW S300, či už aj straršia generácia MRW 200 patria do kategórie veľmi praktických a prehľadných modelov, nevynímajúc športového ducha. Casio má športového ducha a o tom nás presviedča každým jedným novým kúskom, či novinkou vo funkciách. Keď sa vrátime k nášmu modelu, hodinky CASIO MRW S310H-2B Solar, sú od svojho predchodcu obohatené o už spomínané solárne dobíjanie, taktiež ale sofistikovane popracovali na športovom modernom dizajne s mladistvým kombinovaním farieb ciferníka a lunety.

 

Značka Seiko prichádza s novou sviežou radou hodiniek s chronografom, kde sa plynulo spája športový duch s nežnosťou elegancie. Hodinky pre pánov, ktorí nemajú čas vymeniť si hodinky po pracovnej schôdzke počas cesty na tenis. Práve s takouto požiadavkou sa veľmi často stretávame pri predaji pánskych hodiniek. Hodinky v dnešnej zrýchlenej dobe predstavujú nielen módny doplnok k aktuálne zvolenému outfitu, ale v prvom rade aj bodku dokonalosti či už pre správneho chlapa, či elegantnú dámu. Seiko do hodiniek SSB183P1 vsadilo veľmi efektné a moderné medené prvky do čierneho ciferníka s jemnou textúrou.

 

Značka Festina nám túto jeseň prináša nové modely, ktoré nasvedčujú presne tomu, že hodinky od  Festiny vždy vedia, ako má vyzerať správny športovo ladený model. Predstavujeme Vám novinku, hodinky Festina 16877/3 jemná športová elegancia. Hodinky  majú krásne ladené farby, ktoré pôsobia akoby tón v tóne. Ciferník je antracitovej farby, čo umožní vyniknúť ukazovateľom multifunkčného dátumu. Prvky v červenej farbe sa osvedčili už aj pri hodinkách iných značiek a zvlášť Festina ich veľmi rada využíva. Červená farba je použitá aj pri prešívaní jednoduchého koženého remienka.

 

Takmer každý z nás pozná značku Casio nielen ako značku elektroniky, ale samozrejme aj veľmi obľúbenú značku hodiniek. Hodinky Casio ponúkajú širokú škálu modelov, ktoré svojimi funkciami uspokoja aj najnáročnejších zákazníkov. Katogórie hodiniek prinášajú od základných funkcií aj tie profesionálnejšie ako napríklad kompas, výškomer, barometer, či rádiom riadený čas. Jednou z najpredávanejších tried od značky Casio je rada Casio Edifice. Ide o veľmi kvalitné, pevné a odolné hodinky vyrobené výhradne z ušľachtilej ocele. Puzdra strojčekov na hodinkách sú taktiež oceľové, čo Vám zabezpečí maximálnu výdrž. Ako lídra nových model z Casio Edifice sme si vybrali pre tento krát CASIO EFR 550D-7A EDIFICE. Na prvý pohľad nás upútal ich masívny skelet, ktorý je ale na druhý pohľad elegantne zjemnený zlatenou lunetou. Pozadie ciferníka dodáva hodinkám priam svetový “look” vďaka motívu zemegule. Práve táto ozdoba napovedá, že hodinky okrem prehľadného znázornenia času ponúkajú funkcie svetového času, duálneho časového pásma, budíku a stopiek.

 

Hodinky značky Tissot zvyčajne nepotrebujú veľa slov o ich kvalite alebo spôsobu spracovania. My sme si ale vybrali jeden z nových modelov značky Tissot pre jeseň 2015, a to hodinky TISSOT T099.407.36.038.00 Chemin Des Tourelles Automatic Gent, aby sme Vám ich trošku opísali, či dokonca utvorili Vašu predstavu o dokonalých hodinkách.  Model predstavuje veľmi význačnú črtu histórie značky Tissot. Automatické hodinky budú mať vždy svoju významnú hodnotu v rámci hodinárskeho remesla, a aj tento model si svoju cenu hrdo ustojí. Tissot použil svoj vysokokvalitný automatický strojček POWERMATIC 80, ktorý poskytuje rezervu chodu až 80 hodín. Nabíjanie je, samozrejme ako pri všetkých automatických hodinkách, zabezpečené pohybom ruky a batéria tak nie je potrebná. 

 

Hodinky značky Citizen už roky prinášajú výbornú technickú kvalitu, perfektnú funkčnosť, odolnosť, dokonalý pomer cena a spracovanie, a taktiež dizajnové umenie. Novinkou, ktorá stojí za povšimnutie je CITIZEN AW1400-52E Eco Drive, Super Titanium. Hodinky už v názve prezrádzajú, že všetky kvality značky Citizen skutočne aj majú. Super Titanium je ultra ľahký kov, ktorý na hodinkách „ani nebudete cítiť“. Model hodiniek má veľmi funkčný a v podstate jednoduchý vzhľad. Na čiernom ciferníku sú výrazne znázornené indexy hodín, minút a aj ručičky na prvý pohľad ihneď udrú do očí. To ocenia všetci potenciálni zákazníci, ktorí upresdnosňujú praktické a prehľadné ciferníky.

 

Športová značka Puma ponúka širokú škálu produktov, medzi ktoré v neposlednom rade patria aj štýlové a veľmi moderné hodinky. Svieže farby, dynamický vzhľad, športové prevedenia modelov a známe výrazné logo Pumy posúvajú tieto hodinky na hranicu módnych doplnkov. Puma sa predovšetkým orientuje na mladšiu generáciu s „cool“ prístupom k životu, kedy farba a hravosť patria neodmysliteľne do ich šatníka. Hodinky značky Puma predstavujú veselé poňatie voľného času. Model Unisex hodinky PUMA PU911181002 Swing Orange jemne spája športovú eleganciu v oranžovom kaučukovom prevedení.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia